Blog

ROZHOVOR s absolventkou letného kurzu nemčiny v Rakúsku
"Nielen že som si zlepšila nemčinu, ale tento pobyt mi pomohol tak trochu aj navigovať môj osobný život, moje smerovanie."

ROZHOVOR s Miroslavou Mališovou, absolútnou víťazkou Študentskej osobnosti Slovenska a štipendistkou Akcie Rakúsko – Slovensko
„Veda je o neúspechoch, ktoré vás posúvajú ďalej a o úspechoch, ktoré vás odmenia za vašu snahu. Ja vždy hovorím, že chcem dosiahnuť aj nedosiahnuteľné. Treba si dávať veľké ciele a nenechať sa odradiť, pretože aj cesta je cieľ.“

Štúdium, výskum a jazykové kurzy v 22 krajinách sveta? To sú Akademické mobility! Pozrite si, aké sú možnosti!
Akademické mobility sú štipendiá medzi Slovenskom a rôznymi krajinami Európy a celého sveta. Študenti, doktorandi, VŠ učitelia a výskumníci sa vďaka nim môžu hlásiť na študijné, výskumné pobyty alebo aj jazykové kurzy, či celé štúdium. V článku nájdete zoznam všetkých ponúk.

PODCAST: Medzinárodné prostredie je kľúčom pre excelentný výskum (rozhovor s Oliverom Zajacom, štipendistom Akcie Rakúsko - Slovensko )
Historika Olivera Zajaca jeho výskum zaviedol už do Rakúska, Francúzska, Poľska, a na tieto pobyty využil aj štipendiá SAIA.

PODCAST: So štipendiom do celého sveta: Polrok v Dánsku s doktorandkou Martinou
V dnešnej epizóde sa stretnete s doktorandkou STU Martinou Mudrou. V podcaste sa spolu budeme rozprávať o jej skúsenostiach z Dánska, kde vycestovala na štipendijný pobyt cez Národný štipendijný program. Okrem toho vám Martina detailne poradí ako si aj vy môžete úspešne požiadať o štipendium NŠP.

VIDEO: Doktorandka Martina sa vybrala do Argentíny aj so svojou Fenkou Siestou!
Na našom webinári ste sa mohli stretnúť s Martinou a vypočuť si o jej skúsenostiach s #NŠP (Národný štipendijný program), vďaka ktorému bola na polročnom pobyte v Buenos Aires v Argentíne! A nielen sama, na výpravu so sebou vzala aj svojho psíka - fenku Siestu!

Pavol bol na štipendijnom pobyte v Dánsku: Naskytli sa mi príležitosti, o akých som ani len nesníval.
Pavol Štefanič sa prednedávnom vrátil zo štipendijného pobytu cez Národný štipendijný program SR.  Pôsobí ako doktorand na Slovenskej technickej univerzite na odbore Teória a technika prostredia budov. Štipendijný pobyt absolvoval Absolvoval štipendijný pobyt v Dánsku na Dánskej technickej univerzite v Lyngby. V rozhovore nám nám prezradil svoje zážitky, skúsenosti a postrehy zo zahraničia.

VIDEO: Doktorandka Tinka ti poradí ako si úspešne požiadať o štipendium #NŠP!
Tinka strávila svoj letný semester 2022 v Dánsku so štipendiom cez Národný štipendijný program. Vo videu sa dozvieš jej skúsenosti s celým procesom podávania žiadosti, dá ti tipy ako na to, a povie ti, aký je život v inej krajine.

ROZHOVOR: Janka a jej cesta do Cambridge a na Oxford s Národným štipendijným programom
Naša bývala štipendistka Janka dosiahla neobvyklý úspech a svoje PhD. štúdium momentálne absolvuje na Oxforde vo Veľkej Británii. Pomohol jej k tomu štipendijný pobyt v Cambridge cez Národný štipendijný program. O Jankinom pobyte, zážitkoch a akademickom príbehu sa dozviete viac v článku.

Igor bol na letnom jazykovom kurze cez AKCIU RAKÚSKO-SLOVENSKO: „Po mesiaci sa mi ani nechcelo odísť!“
V tomto článku sa stretnete s Igorom zo Žilinskej univerzity, ktorý bol toto leto na mesačnom jazykovom kurze nemčiny v Rakúsku. Štipendium na pobyt získal cez program Akcia Rakúsko-Slovensko, spolupráca vo vede a vzdelávaní nás a našich západných susedov. V cestopise nižšie sa s vami podelí so zážitkami a skúsenosťami z letného pobytu v Rakúsku cez ARS. Príjemné čítanie!

NŠP – jedinečné štipendium, ktoré ťa vezme kamkoľvek na svete!
Vycestovať na študijný pobyt počas vysokej školy je životný krok, vďaka ktorému získaš nenahraditeľné skúsenosti a nezabudnuteľné zážitky. No kam a ako? Väčšina študentov si vyberá známy Erasmus+ program, cez ktorý môžeš vycestovať do krajín a na školy, s ktorými má tvoja univerzita zmluvu. Čo však, ak chceš vycestovať kamkoľvek na svete? Lákajú ťa krajiny mimo EÚ, exotické destinácie, či univerzity, s ktorými nemá tvoja škola zmluvu? Prečítaj si o štipendiu, s ktorým môžeš vycestovať do ktorejkoľvek krajiny sveta.

Jazykové kurzy na leto 2024? Tu nájdete všetky informácie!
So štipendiom sa môžete vydať aj na niekoľko týždňov trvajúce letné kurzy do rôznych krajín Európy a sveta. V článku nájdete zoznam všetkých kurzov. Pozor! Prihlasovanie na letné kurzy 2024 je otvorené do 30. novembra 2023!

ROZHOVOR SO ŠTIPENDISTKOU SAIA DR. POOMANEE Z THAJSKA: Slováci sú dochvíľny národ, mladí vedci by mali cestovať za výskumom
Prečítajte si skúsenosti zo Slovenska očami Dr. Worrapan Poomanee z Thajska, ktorá sa na UNIPO zúčastnila študijného pobytu cez Národný štipendijný program!

UZAVRETÉ: Predvianočná SÚŤAŽ! Vyhraj skvelé ceny so SAIA!
Zapoj sa do našej predvianočnej súťaže a vyhraj super balíček s krásnym tričom, USB-kľúčom, notesom, perom a plátenou taškou. Pravidlá sú jednoduché!

UZAVRETÉ: Súťaž o darčeky z DUBAJ EXPO 2020!
Zapojte sa do súťaže na našom IG a FB profile a vyhrajte skvelý darček, ktorý sme vám priniesli priamo z Dubaj Expo 2020!

Štúdium, výskum a jazykové kurzy v 22 krajinách sveta? To sú Akademické mobility! Pozrite si, aké sú možnosti!
Akademické mobility sú štipendiá medzi Slovenskom a rôznymi krajinami Európy a celého sveta. Študenti, doktorandi, VŠ učitelia a výskumníci sa vďaka nim môžu hlásiť na študijné, výskumné pobyty alebo aj jazykové kurzy, či celé štúdium. V článku nájdete zoznam všetkých ponúk.